Weboldal címe
A lehetetlen?   Nem létezik!
Weboldal címe
A lehetetlen?   Nem létezik!
Weboldal címe
A lehetetlen?   Nem létezik!
A lehetetlen...nem létezik!
Plastelektro
Weboldal címe
A lehetetlen?   Nem létezik!

A Plastelektro Kft megalakulása

A Plastelektro Kft. 2007-es alapításakor az alapító-tulajdonosok több éves szakmai, gyakorlati tapasztalatukat - mind a gyártás, a kereskedelem, a szolgáltatás, műszaki tanácsadás, továbbá szoftverfejlesztés, és programozás területén – egybevetve álmodtak meg, egy a legkorszerűbb gépeket és technológiákat felvonultató üzemet. Mindkét alapító jelentős know-how hátteret (innovációs fejlesztések, szabadalmak, védjegy oltalmak) tudhat a magáénak. A lifelong learning (az élethosszig tartó tanulás) végig kísérte és kíséri is az életüket.

A cég 2008-ban a Ságvár Újtelep III u. 15. szám alatti ipari terület felvásárlásával telephelyet létesített.

A vállalat dinamikus fejlődése ekkorra már szükségessé tette egy korszerű gyártóüzem (gyártási-, raktározási-, iroda és szociális helyiségek, porta, parkoló, rakodóterület stb.) létrehozását. A műanyagipari divízió tevékenységének kiemelkedő hatékonysága folytán a cég működési köre, kapacitása folyamatosan és dinamikusan fejlődött.

Az Electrolux Kft.-vel létrejött partneri viszonynak köszönhetően a Plastelektro Kft. fő profilja a hőre lágyuló műanyag termék előállítása fröccsöntéssel, a műanyag termékek összeszerelése, a terméktervezés, továbbá a szoftverfejlesztés, -programozás és -beüzemelés lett.

A piacon meghatározó szereplőként működő az Electrolux által meghatározott, minősített beszállítók garantálták a folyamatos és kifogástalan alapanyag-ellátás biztosítását, ami a termelékenység hatékonyságának egyik meghatározó eleme napjainkban is.

A Plastelektro Kft. telephelye

Megvalósult fejlesztések

A fejlődés dinamikájának fenntartása és további piacokra való bejutás további lépésre kényszerítette a vállalatot. A dinamizmus tetten érhető a vállalkozásban, ahogy fokozatosan alakította ki az elmúlt 4 év során a beszállítói státuszát.
 
A fejlődés ütemének fenntartásához folyamatos fejlesztéseket valósított meg, igazodva a piac maximális
elvárásaihoz:
 
·         korszerű épület, európai sztenderdnek megfelelő üzem kialakítása és fejlesztése
·         modern szerszámok, felszerelések beszerzése (jelentős pályázati források kihasználásával)
·         költséghatékony termelés a gépeken
·         naprakész anyagkezelés
·         modern műhely egységek
·         minőségi gépek beszerzése
·         integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése és folyamatos informatikai fejlesztések
 
Összességében elmondható, hogy a cég 2007-es fennállása óta a gyártás során a vállalat mind magasabb elvárásokkal szembesült, ezért számos új ismeretet elsajátításával gazdagodott, és különleges megoldásokat alkalmazott.

Szerszámüzemünk létrehozása

2016 év elején létrehoztuk az európai viszonylatban egyedülálló szerszámgyártó műhelyünket, melynek legkülönlegesebb egysége egy hybrid 3D fémnyomtató berendezés. A nyomtató specialitása, hogy a fémszinterezést ötvözi a háromtengelyes marótechnológiával. Ebből az Európában is ritkaságszámba menő berendezésből olyan szerszámbetétek és egyedi gyártású fém alkatrészek kerülnek ki, amelyekkel rendkívül magas termékminőség és gyártási hatékonyság érhető el, a hagyományos technológiákkal összehasonlítva.

A szerszámüzem felállításánál elsődleges szempont volt a minőségi precíz alkatrészek előállítása, melynek kapcsán beszerzésre került egy GOM ATOS tipusú 3D szkenner. Ezzel az eszközzel nem csak a legyártott alkatrészek 3D-s szkennelését tudjuk megvalósítani, hanem egy rendkívül gyors mérést is akár az eredeti 3D-s alkatrészmodellek színtérképes összehasonlító elemzésével együtt.

Folyamatos fejlődés

A Plastelektro Kft. folyamatosan szem előtt tartja, hogy a vevő számára mi az érték, így tulajdonképpen indirekt módon a mindennapjaiban megéli, a klasszikus LEAN-szemlélet és filozófia alapelemeit, a veszteségmentes és minél hatékonyabb gyártási módszerek alkalmazásával.
 
Mára a veszteségek állandó kutatása, megszüntetése, a folyamatos fejlesztés és fejlődést célul kitűző gondolatok megjelentek a cég beszerzési, személyügyi, pénzügyi, informatikai területein is, a gyártásszervezés- és optimalizálás mellett.

GOM Atos 3D szkenner